ROKLEFEST - Amfiteátr Lesná - Brno

 

13.9.2015 -  DĚKUJEME !!!!!!!!!!!!!!!! 

  • Všem lidem, kteří přišli na festival. Taková účast byla pro nás obrovským překvapením a moc nás potěšila. Rokle byla neskutečně pozitivně nabitá a ten počet rodin s dětmi... fantastické!!!!
  • Dobrovolníkům za VELIKOU pomoc. Bez Vás by festival nemohl existovat.
  • Hudebním skupinám a zvukaři festivalu. Akustika i hraní bylo perfektní.
  • Partnerům akce, radnici, radním a starostovi městské části Brno sever - za účast a podporu.
  • Řezníkovi Mišovi Poluncovi za výborné uzeniny a pomoc na stánku
  • Každému za Vaše podněty pro další ročník

Omlouváme se, ze nedostatky, které byli na nultém ročníku festivalu. Dělali jsme takovou akci všichni poprvé v životě. Za celou dobu co amfiteátr na Lesné existuje, se k ničemu podobnému nikdo ještě neodhodlal. Až my teď...

Překvapilo nás, že přišla taková masa lidí a tím pádem jen jedna pípa na pivo nestačila. I odpadkových košů mohlo být víc, na louce víc stanovišť. Příště taky začneme dříve - abyste mohli jít s dětma do postýlek dřív než v 19:30. Kdo nic nedělá, nic nepokazí... 

Napište nám další podněty na info@roklefest.cz - budeme za ne vděčni.

 

Za všechny z ROKLEFESTu 2015 a Dětského dne ještě jednou děkujeme a těšíme se na Vás v roce 2016. 

 

12.9.2015

... ráno 4:59 - 12.9.2015 - JDEME NA TO! Čeká nás dnes ještě hodně práce... Moc se na Vás těšíme! 

PÍŠÍ o nás a o Vás...

Hnutí SOL - http://www.solesne.cz/aktuality/babi-leto-na-lesne

 

VÝHERCE SOUTĚŽE

o HYUNDAI i30 COMBI NA 1 TÝDEN ZDARMA od společnosti HYUNDAI Auto Pokorný je Jana Novotná - https://www.facebook.com/jana.novotna.121 Gratulujeme a pokud se bude účastnit festivalu, tak ji rádi cenu předáme přímo na místě.

 

POZVÁNKA OD MISTRA

 

 Foto z amfiteátru naleznete zde.

 

PRAKTICKÉ INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY

 Deky sebou...

Jelikož se jedná o amfiteátr přírodní, bez laviček, tak si ti, kteří budou chtít sedět nebo si udělat pohodlí na louce musí vzít vlastní sezení.

 

Jak na ROKLEFEST?

 

Vystoupíte na konečné zastávce Čertova rokle a budete pokračovat směrem do lesíka před Vámi (vede do něj jen jeden chodníček). Kráčejte pořád rovně a sledujte žluté šipky, až dojdete na dětské hřiště. Za ním odbočte vpravo (šipky napoví) a pak pořád rovně 200m a jste v amfiteátru. Pokud nepůjdete 200m, ale po 150m odbočíte vlevo jste na louce, kde se koná Dětský den. Více uvidíte na mapce festivalu ZDE.

 

DĚTSKÝ DEN

Jak se Vaše ratolesti se na louce zabaví? Malování na obličej od www.malovanyoblicej.cz, fotoateliér Netboxu, klauniáda Kuk a Cuk, několik soutěžných stanovišť a pro ty, co je zvládnou i hezké dárky a opékání špekáčků s rodiči. A můžete si vyrobit i vlastní tričko(vemte si klidně i svoje, ale nebojte, máme pro Vás připravené i NOVÉ TRIKA) nebo tvořit z hadříků, slámy...

 

PROGRAM V AMFITEÁTRU:

Celým odpolednem Vás bude provázet a akci moderovat sympatická zpěvačka skupiny PŘÍSTAV, Martina Hrbková.

 

15:00 - 16:00 JIŘÍ SUCHÝ s BREEZE BANDEM

16:00 - 17:00 PŘÍSTAV

mezi koncerty KLAUNIÁDA CUK a KUK

17:00 - 18:00 GÁBINA KOČÍ

18:00 - 19:00 MILAN KAŠUBA

BOMBOLA - bombastické ceny pro účastníky

19:00 - 20:00 LOUISOVI SIROTCI

 

 

PARTNER LANOVÉ CENTRUM v rámci festivalu nabídne... 

Chtěli jste si někdy zkusit lezení ve výškách? Chodíte kolem lanových center a říkáte si: "Jednou si to zkusím!" ? Tak můžete hned tuto sobotu! Náš partner Lanové Centrum poskytne VŠEM návštěvníkům ROKLEFESU speciální 33% slevu na balíček: sebejištění + skok na hrazdu + lanovky (více informací - zde). Jako návštěvník festivalu dostanete (nebo si vyžádejte u pořadatelů festivalu - ŽLUTÁ TRIKA s modrým potiskem) pásek na ruku, který slouží jako identifikátor. Pokud nevíte kde se nachází Lanové centrum, koukněte se na MAPU FESTIVALU.

 

SOUTĚZ na Facebooku

 

KDO BUDE HRÁT?

5 kapel z oblasti jazzu, swingu a folku rozezvučí po 40ti letech přírodní amfiteátr na Lesné. Koho uvidíte a uslyšíte? Jazzman JIŘÍ SUCHÝ s BREEZE BANDEM, oblíbená folková kapela, která vyhrála několik Port - PŘÍSTAV, GÁBINA Kočí, dcera zakladatele jazzu v Brně pana Kočího, vystoupí se svým bandem a její kaštanový hlas Vás všechny dostane do pohody. Do jazzového nebe Vás zase dostane svým vystoupením nejlepší jazzový kytarista Milan Kašuba, který dokonce bydlí na Lesné a je velkým patriotem. No a Louisovi sirotci to určitě roztočí, tak, že se Vám nebude chtít sedět a amfiteátr se roztančí do večerní pohody...

 

JAM ZÓNY

Máte hudební nástroj? Rádi hrajete? Tak si sbalte nástroj i sebe a přijeďte 12.9.2015 na Lesnou ! V Čertové rokli bude v rámci ROKLEFESTU 2015 i možnost zajamovat si hned na několika loukách v okolí festivalu nebo přímo v rokli. Jedinečná možnost pro všechny hudebníky ukončit společně hudební festivalové léto, potkat se a užít si hraní i muziku. O občerstvení je postaráno ;) Těšíme se na Vás!!!!

 

JAKÉ BUDE POČASÍ?

Počasí Brno

 

 

FITNESS LOUKA

Na fesťáku si zacvičit? A proč ne? Náš partner FRIENDS FITNESS z ulice Arbesova se Vám bude věnovat a cvičit s Vámi od začátku festivalu. A kde se bude cvičit? KLIKNI ZDE!

 

BIKE POINT

Místo na festivalu, kde si můžete nechat odborníky z www.biky.cz zkontrolovat svoje miláčky, poradit se před koupí nebo dovybavením kola. Případně si jen tak pokecat o bikování

 


Hledáme partnery pro podporu festivalu. Jeho existence i budoucnost je závislá právě na nich. Nemáme žádné dotace a všechny náklady jsou hrazeny právě z příspěvků sponzorů. Neváhejte nás kontaktovat pokud máte zájem oslovit lidi na největším sídlišti v Brně a další příchozí na festival. Více informací o možnostech partnerství naleznete ZDE

 

 

Kde se Roklefest koná?

 

Přátelé dobré hudby, Lesňáci, rodinky i starší obyvatelé nejhezčího sídliště v Brně,

zveme Vás po 40ti letech do naší ROKLE, která jindy Lesnou spíš rozděluje na dvě půlky, ale v tuto sobotu ji spojí na nultém hudební festivalu ROKLEFEST. V částečně obnoveném amfiteátru můžete zhlédnout hned několik koncertů a na vedlejší louce, čeká na děti a rodiče - Den dětí. Ratolesti můžou absolvovat zábavné soutěže, poznat nové kamarády a získat zajímavé ceny od našich sponzorů a pana starosty. Louka bude samozřejmě sloužit i jako místo odpočinku, k občerstvení nebo na zábavy všeho druhu, dle Vaší libosti.

Pro dospělé je připraven bohatý program na pódiu, kde postupně vystoupí to nejlepší z brněnského swingu, jazzu a folku. Více naleznete na našich plakátech. Program začíná od 15:00 a končí v 20:00. Občerstvení (jak tekuté, tak pevného skupenství, samozřejmě i to zdravé pro nejmenší) je zajištěno. Jeho zakoupením podpoříte organizaci této akce, protože není financována z klasického vstupného – VSTUP je ZDARMA! Akce vznikla jen díky nadšencům a sponzorům. 

Myslíme si, že Lesná si zaslouží ožít nejen novou generací občanů, která se sem stěhuje, ale i kulturou, kterou jednoznačně postrádá. Můžete být součástí tohoto projektu, jelikož se jedná o obnovu amfiteátru na UNIKÁTNÍM, architektonicky ojedinělém sídlišti, které bylo navrženo Františkem Zounkem a Viktorem Rudišem v roce 1961. Dá se říct, že v rámci města se jedná o nejširší a nejradikálnější stavební projekt v Brně od doby zboření městských hradeb.

Těšíme se na Vás v sobotu 12.9.2015 v 15:00 v amfiteátru!!!